Nieuws

Camera’s maken bedrijventerreinen Zaltbommel veiliger

Sinds half 2019 is door SOBZ hard gewerkt aan de voorbereiding van cameratoezicht op Van Voordenpark en De Waluwe. En nu, eind december, is de laatste hand gelegd aan de realisatie en kunnen we het nieuwe jaar een stuk veiliger starten.

Eind december zijn de camerasystemen op Van Voordenpark en De Waluwe in gebruik genomen. Daarmee is een belangrijke stap gezet naar meer veiligheid voor de daar gevestigde ondernemers. De camera’s dienen als preventiemiddel – op andere bedrijventerreinen in Nederland daalde het aantal inbraken na het plaatsen van camera’s met maar liefst 80% – en als hulpmiddel voor de politie, mocht het onverhoopt toch een keer misgaan. Een extra voordeel: de ondernemers hoeven nu ook minder verzekeringspremie te betalen.

Klaar voor het nieuwe jaar

Veiligheid is, naast duurzaamheid en bereikbaarheid, een van de thema’s van SOBZ. De Ooijk en Veilingweg, de andere twee bedrijventerreinen die zijn aangesloten bij SOBZ, hadden al cameratoezicht; die camera’s zijn geüpdatet, zodat alle vier de terreinen nu klaar zijn voor het nieuwe jaar.

CONTACT