Kennismaken

‘We moeten het beter willen doen. Voor onze kinderen’

‘Vóór SOBZ hadden de betrokken bedrijventerreinen een parkmanagement. Daar zat ik in de kopgroep, nu zit ik in het bestuur van SOBZ. Wat ons werk leuk maakt is dat we mede dankzij de gemeente een budget tot onze beschikking hebben. Dat geeft ons de ruimte om, naast een adviserende, ook een financiële rol te spelen. Daarbij richten we ons voornamelijk op drie thema’s die we opgehaald hebben bij de ondernemers zelf: veiligheid, bereikbaarheid en duurzaamheid. Mijn aandachtsgebied is het laatste thema. De vier aangesloten bedrijventerreinen zijn verouderd, dus daar ligt een grote uitdaging. De nulmeting bij alle ondernemers, die we in 2020 zijn gestart, is een van de projecten die we in dat kader hebben opgepakt.

Als je ergens ondernemer bent, dan moet je iets doen voor je omgeving, zo zie ik dat. En ik ben fan van de Bommelerwaard en positief over deze gemeente. Voor mij is het logisch dat je dan ook iets terugdoet. Mijn persoonlijke drijfveer daarin is: als je nu niet snapt dat je iets moet doen voor de volgende generatie, dan heb je iets niet begrepen. We moeten het beter willen doen. Voor onze kinderen.’

Edwin van der Waal,

Lensen Projectinrichters, De Ooijk
Bestuurslid SOBZ, thema Duurzaamheid

 

SOBZ Edwin van der Waal - kennismaken
CONTACT