Kennismaken

‘Er is hier zo veel potentie!’

‘Al woon ik niet meer hier, ik ben hier wel opgegroeid. En in het familiebedrijf waar ik vandaan kom opgevoed met de gedachte: je moet er samen wat van maken. Bij SOBZ zijn we allemaal ondernemers, dat is onze kracht. We kunnen elkaar versterken. Maar om gebruik te kunnen maken van het kapitaal dat we hier hebben moet je het wel zichtbaar maken. Daarom ben ik de pr & marketing van SOBZ gaan doen. We hebben, bij de start, een klein event georganiseerd en nu is er deze website die onder andere bedoeld is om ondernemers een gezicht te geven. Zeker in een tijd als deze is het belangrijk dat je laat zien wat je voor elkaar kunt betekenen. Misschien zit de expertise die je zoekt wel bij je om de hoek.

Het gaat om verbinding. Dat gaat verder dan de grenzen van de vier bedrijventerreinen die aangesloten zijn bij SOBZ. Verder dan het inkoopvoordeel dat een ondernemersfonds kan opleveren. En verder dan de thema’s die we samen met de ondernemers hebben benoemd. Dat de wereld duurzamer moet worden – een van die thema’s – wordt ons door de overheid aangereikt. Het is nodig, willen we haar overdragen aan onze kinderen; dat voel ik ook zo, ik ben zelf moeder van een kind van drieënhalf. Maar laten we daarnaast kijken hoe we ook waarde kunnen toekennen aan ons human capital. Hoe we, naast een ondernemerscommunity, ook een sociale community kunnen opbouwen. Vroeger wou ik hier alleen maar weg, nu wil ik eraan bijdragen dat het hier een toplocatie wordt; op het gebied van duurzaamheid en veiligheid, maar ook van talent. Dat ondernemers elkaar gaan bellen. Met initiatieven. Plannen voor events. Noem maar op. Gewoon, dat het gaat bruisen. Er is hier zo veel potentie! En het is hier bovendien ook zo pittoresk. Zaltbommel is, echt, een van de mooiste stadjes langs de Waal!’

Marieke Schouten, 

Schouten & Nelissen, De Waluwe 
Bestuurslid SOBZ, pr & marketing

 

SOBZ - Marieke Schouten
CONTACT