Kennismaken

‘Bij mij is het glas altijd halfvol’

‘We leven in bijzondere tijden. Mijn bedrijf – dat ik inmiddels verkocht heb aan Kiwa – voerde altijd allerlei inspecties uit op het gebied van brandveiligheid bij bijna alle ziekenhuizen in Nederland. Toen Nederland op slot ging kon dat niet meer, terwijl er op Schiphol juist volop werk was. Deze situatie vraagt iets van bedrijven, maar ook van de samenleving. Daar heb ik me altijd bij betrokken gevoeld, ik zat bijvoorbeeld 33 jaar bij de vrijwillige brandweer. In de Bommelerwaard was ik officier van dienst, als er iets aan de hand was, was ik erbij. Zo leer je veel bedrijven en mensen kennen, en daar heb ik nog altijd wat aan.

Het nuttige van SOBZ vind ik dat je ondernemers aan elkaar kunt verbinden, ze kunt stimuleren in hun ondernemerschap. Samen kennen we de weg, we weten waar we moeten zijn als het, om maar iets te noemen, om subsidies gaat. En we leren ook van elkaar, het ene bedrijventerrein heeft meer historie dan het andere. 

De tijden mogen dan anders zijn, maar we blijven vooruitkijken. We krijgen als ondernemers allemaal weleens tegenslag, maar mijn motto is en blijft: bij mij is het glas altijd halfvol.’

Anton van Ballegooijen,  

Kiwa R2B, De Ooijk 
Bestuurslid SOBZ, thema Bereikbaarheid

 

SOBZ - Anton van Ballegooijen
CONTACT