Nieuws

Ondernemen in coronatijd 18 – Nederland blijft in lockdown

Met alles wat er al gelekt was in de pers was het geen echte verrassing meer: tijdens de persconferentie van vanavond vertelde de minister-president dat de lockdown met tenminste drie weken wordt verlengd (dus tot minimaal 9 februari).  

19 januari, dat was de oorspronkelijke datum voor het einde van de huidige lockdown. Míts alles goed zou gaan. En dat is, helaas, niet het geval. De cijfers dalen weliswaar ietsjes, maar niet voldoende. En dan is er nog de Britse variant van het coronavirus die een stuk besmettelijker is. Met de verlenging hoopt het kabinet de verspreiding daarvan zo veel mogelijk in te dammen om zo de zorg toegankelijk te houden voor iedereen. Een eventuele avondklok kwam ook ter sprake. Het kabinet vraagt het OMT om te onderzoeken wat zo’n zware maatregel op zou kunnen leveren. 

Het is en blijft een zware tijd, zo benadrukten de minister-president en minister De Jonge ook vanavond weer. Een tijd die veel vraagt van iedereen. Ouders en kinderen, ondernemers, de culturele sector, het onderwijs, ouderen en jongeren. Niemand blijft gespaard. Maar toch is er een minilichtpuntje en dat is het vaccinatieprogramma dat inmiddels is gestart. Dat gaat nog maanden duren, maar luidt wel het begin van het einde in. 

Alle maatregelen op een rijtje zien? Je vindt ze op de site van de Rijksoverheid

Pas goed op elkaar en julliezelf! 

 

210112 - Nederland blijft in lockdown
CONTACT