Nieuws

Ondernemen in coronatijd 19 – Lockdown verder aangescherpt

Een persconferentie in de middag, deze keer. Met ook nu weer een opsomming van maatregelen die grotendeels al waren uitgelekt: om een derde golf zo veel mogelijk te voorkomen komt er een avondklok die van 20:30 tot 0430 uur gaat gelden. In het Kamerdebat – dat vooralsnog naar morgen is verschoven – wordt daar een definitief besluit over genomen en als de meerderheid instemt wordt de avondklok zaterdag of zondag van kracht.

‘Een voorzorgsmaatregel’, zo zei demissionair minister De Jonge vanmiddag. De grootste dreiging van dit moment is de zogeheten Britse variant van het coronavirus – eigenlijk als het ware een nieuw virus – die veel besmettelijker is dan de traditionele versie.
Hoe het precies met de avondklok zit en welke aanscherpingen er verder zijn, bijvoorbeeld op het gebied van bezoek thuis en reizen naar Nederland, lees je op de site van de Rijksoverheid (met daarin ook een kort overzicht van de maatregelen).
 
Houd die site in de gaten voor de allerlaatste informatie. Ook op de site van de NOS vind je informatie.

 

210120 - Lockdown verder aangescherpt
CONTACT