Nieuws

Ondernemen in coronatijd 21 – Nepbericht aanvragen financiële regelingen

Er zijn nepberichten in omloop over het aanvragen van financiële regelingen uit het steun- en herstelpakket. Zo waarschuwt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 

Deze zogeheten phishingberichten nodigen ondernemers uit om op een link te klikken. Daarmee zouden ze zich, zo beloven de berichten, aanmelden om in aanmerking te komen voor een compensatie. Maar in werkelijkheid geven ze de oplichters zo toegang tot, bijvoorbeeld, hun persoonlijke gegevens of wachtwoord.  

In de visual hiernaast een voorbeeld van hoe zo’n bericht eruit kan zien. Wees dus extra voorzichtig als je een sms of e-mail krijgt van  – naar het lijkt – de Rijksoverheid. Échte informatie vind je bijvoorbeeld hier

Meer informatie over phishing? Kijk bijvoorbeeld hier

 

SOBZ - Rijksoverheid - voorbeeld phishingbericht
CONTACT