Nieuws

Ondernemen in coronatijd 22 – Lockdown verlengd

De cijfers dalen, en dat is op zichzelf mooi. Maar daartegenover staat dat de zogeheten Britse variant snel terrein wint. En dat is zorgelijk, want deze en de andere varianten kunnen leiden tot een nieuwe golf besmettingen.

De boodschap van minister-president Rutte en minister de Jonge, tijdens de persconferentie vanavond,  luidde dan ook: de lockdown wordt verlengd. 

Wel veranderen er een paar dingen. Zo gaan vanaf 8 februari de basisscholen, de kinderopvang en het speciaal onderwijs weer open. En mogen klanten vanaf 20 februari bij hun niet-essentiële winkels hun bestellingen afhalen. Over de avondklok – die in principe duurt tot en met 10 februari 04:30 uur – vraagt het kabinet het OMT om een advies. Begin volgende week wordt dan de balans weer opgemaakt.
 
De maatregelen, de voorwaarden en de verdere toelichting staan weer op de site van de Rijksoverheid.
CONTACT