Nieuws

Ondernemen in coronatijd 26 – Openingsplan

Er worden steeds meer mensen gevaccineerd. Maar ook is het zo dat het aantal besmettingen nog steeds toeneemt, net als het ziekteverzuim. Het eerste stemt hoopvol, maar om het tweede is er, onder andere bij de zorg, weerstand tegen potentiële versoepelingen.

En daarom is het jammer dat een mogelijke datum om wat meer toe te laten – 21 april – is uitgelekt en een eigen leven is gaan leiden. Zo zeiden de demissionaire bewindslieden minister-president Rutte en minister De Jonge vanavond tijdens de persconferentie.
 
Maar iedereen snakt. Hoe houd je dan kunnen en willen in evenwicht? Daarvoor presenteerden beiden vanavond een zogeheten Openingsplan, een plan in vijf stappen (de zesde is: alles weer open), met elk een datum, waarbij er telkens deuren opengaan. Mét slagen om de arm, want de cijfers moeten het toelaten. Als dat niet zo is blijft het stappenplan wel intact, maar verschuiven de data. Én iedereen moet zich houden aan de basismaatregelen, zoals handen wassen, afstand houden, en thuisblijven, en testen als daar aanleiding toe is.
 
In de factsheet de stappen en de (mogelijke) data. De details van alle info staat, als altijd, op de site van de Rijksoverheid
SOBZ - 210413 - Openingsplan - stap voor stap meer mogelijk
CONTACT