Nieuws

Een bezoek aan Cambium College De Waard

Op 29 maart bracht het bestuur van SOBZ een bezoek aan Cambium College De Waard aan de Hogeweg in Zaltbommel. Een kennismaking die maar weer eens liet zien hoe belangrijk het is om de verbinding te maken tussen (techniek)onderwijs en bedrijfsleven.     

Het Cambium College De Waard is een van de twee locaties die de school in Zaltbommel heeft. Op deze plek krijgen de inmiddels 420 leerlingen basisberoepsgericht (bb) of kaderberoepsgericht (kb) vmbo-onderwijs. Belangrijk aandachtspunt van de school is het techniekonderwijs. Samen met een aantal andere vmbo-scholen neemt De Waard deel aan een Techniek Loket om het techniekonderwijs onder jongeren te stimuleren. Met een Junior Tech-lab laat de school basisschoolleerlingen daar al voorzichtig kennis mee maken. Bedrijven zitten te springen om technisch en technologisch geschoolde krachten, ook in onze regio.

Marieke Schouten, bestuurslid pr & communicatie van SOBZ: “Als SOBZ zijn wij er voor de bedrijven die op onze bedrijventerreinen De Ooijk, Veilingweg, Van Voordenpark en De Waluwe zijn gevestigd. Ook het Cambium heeft zich bij ons aangemeld en daar zijn we heel blij mee. Zij vormen een belangrijke schakel tussen de kennis en de kunde die de bij ons aangesloten bedrijven nodig hebben en medewerkers van de toekomst. Er zijn hier zo veel mooie technische en technologische bedrijven waar deze leerlingen kennis mee kunnen maken. En voor deze bedrijven is het belangrijk dat zij weten wat voor talenten hier op school zitten. Als wij als SOBZ bij kunnen dragen aan de verbinding tussen die twee, dan doen wij dat heel graag. Want dat is de verbinding tussen de ondernemers van vandaag en die – of de collega’s – van morgen.”

 

Is jouw bedrijf op zoek naar aanstormend technisch, technologisch of ander talent? Dan is dit je kans. Want de leerlingen van klas 3 zijn op zoek naar een fulltime snuffelstageplek op het gebied van Produceren, Installeren & Energie; Bouw, Wonen & Interieur; Zorg & Welzijn; Economie & Ondernemen; of Media, Vormgeving & ICT. De stage duurt van 5 t/m 16 juli.

Geen stagiairs nodig maar wel interesse om eraan bij te dragen dat er in de toekomst voldoende technische en technologische krachten zijn? De school werkt aan een Junior Tech-lab waarin basisschoolleerlingen (groep 8, eventueel ook al 7) alvast techniekonderwijs kunnen volgen. Het definitief ontwerp van het Tech-lab is bijna klaar, maar voor de exploitatie zijn extra middelen nodig. Iets voor jou? 

Neem voor meer informatie over zowel de stages als het Junior Tech-lab contact op met Jeroen van Roosmalen, teamleider Bovenbouw/Projectleider Het Techniek Loket. Klik hier voor meer informatie over Cambium College De Waard.  

CONTACT