Nieuws

Eerste netwerkbijeenkomst SOBZ en De Wildeman een succes!

Op 12 oktober werden de ondernemers van De Wildeman en van de bij SOBZ aangesloten bedrijventerreinen ontvangen op Cambium College De Waard voor een eerste gezamenlijke netwerkbijeenkomst. Het was een groot succes! 
 
De leerzame netwerkborrel was niet alleen een eerste gezamenlijk initiatief van beide ondernemerscollectieven, het was ook de eerste live ontmoeting na ruim anderhalf jaar anderhalve meter. 
 
Bestuursvoorzitter van Parkmanagement De Wildeman Frans van Rijn benadrukte het belang van die samenwerking en het live contact: ‘De Wildeman en SOBZ werkten al steeds meer samen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid,  maar het is goed dat we hier nu ook weer in het echt samen zijn, ik miste dat live teamwork.’ Hij voegde eraan toe: ‘Ik hoop dat ze hier op school ook leren hoe belangrijk dat is, en dat ze er samen aan werken de maatschappij beter te maken.’ 
 
Omdat leerlingen op Cambium College De Waard leren door te doen begeleidde een aantal van hen de bezoekers bij twee workshops op de vakgebieden die de school aanbiedt. Jeroen van Roosmalen, teammanager bovenbouw, was trots: ‘Verbazing, verwondering, kennismaking, een heel groot succes wat mij betreft. Veel mensen hebben nog nooit een vmbo van binnen gezien, ze kijken hun ogen uit. Er zijn ook al een paar stageplaatsen besproken. Wat mij betreft gaan we dit vaker doen, het is belangrijk dat we dit contact vasthouden. En waar het de leerlingen betreft: ik ben er altijd trots op, maar vandaag … echt, wow!’  
 
Een van de leerlingen die de bezoekers rondleidde was Merel: ‘Ik doe zelf Economie & Ondernemen, ik zit in het vierde jaar en daarna wil ik verder in de logistiek. Ik vond het leuk om de groep rond te leiden, iedereen was geïnteresseerd en ik kreeg ook vragen, dat maakt zo’n rondleiding voor ons ook leuk om te doen.’ 
 
Wat vonden de ondernemers er zelf van? Tamara Vos van Vos Autobedrijven (Van Voordenpark): ‘Ik vond het een heel goed idee dat de bijeenkomst bij De Waard werd gehouden. Zo kun je zien wat leerlingen er leren en daar als bedrijf op anticiperen. Ik leid zelf een of twee keer per jaar groepen van deze school die in de techniek of verkoop verder willen rond op ons bedrijf. Ik zou het overigens wel leuk vinden als ik een keer terughoor of ze dat later ook inderdaad zijn gaan doen. De ontvangst door de leerlingen vond ik ook superleuk gedaan, ze waren betrokken, klampten je aan, namen je mee. Echt, zij maakten het verschil!’
 
Cambium College De Waard 121021 - ©Gerrit Groeneveld
Cambium College De Waard 121021 - ©Gerrit Groeneveld
Cambium College De Waard 121021 - ©Gerrit Groeneveld
Cambium College De Waard 121021 - ©Gerrit Groeneveld
CONTACT