Nieuws

Ondernemen in coronatijd 41 – Nederland open in 3 stappen

“We gaan nu een andere fase in”, zei minister Kuipers gisterenavond tijdens de coronapersconferentie. De eerste zonder de premier. 
 
We zitten op of net over de omikronpiek. Ook zijn we beter bestand tegen het virus. Allemaal omstandigheden die het mogelijk maken om weer terug te gaan naar de normale situatie.
 
Dat gebeurt in drie stappen: ‘per direct’, ‘per vrijdag 18 februari’, en ‘per vrijdag 25 februari’. Voor ‘per direct’ klonk onder meer het advies om in elk geval de helft van de tijd thuis te werken. Vanaf vrijdag de 18e mag, bijvoorbeeld, de horeca weer open tot 01:00 uur. Mét het coronatoegangsbewijs, maar zonder mondkapje en anderhalve meter. Een week later mag alles weer open. Met een paar restricties en adviezen, die allemaal weer te lezen zijn op de site van de Rijksoverheid
 
Voor carnaval gaf de minister nog mee: “Vier het in je eigen omgeving. Ga lekker naar het café, maar mijd grote menigten.” Want corona is niet weg. Daarom: “We mogen optimistisch zijn, maar moeten ook realistisch blijven.” 
CONTACT