Nieuws

Ondernemen in coronatijd 42 – Verdere versoepelingen

Met de ontwikkelingen in Oekraïne is nieuws over corona bijna helemaal naar de achtergrond verdwenen. En nu zet dat nieuws nóg een stap achteruit, want per vandaag vervallen nagenoeg alle coronamaatregelen. 
 
Sommige van de versoepelingen die tijdens de persconferentie van 15 maart werden aangekondigd gingen per direct in. Vandaag komen er nog een paar bij. Zo vervalt het gedeeltelijke thuiswerkadvies en hoeven reizigers in het openbaar vervoer geen mondkapje meer te dragen. Wie Nederland wil inreizen vanuit de EU/Schengen – of wie EU-burger is maar inreist vanuit een land buiten de EU – hoeft geen test-, herstel- of vaccinatiebewijs meer bij zich te hebben. Voor niet EU-burgers geldt nog wel een inreisverbod, maar er zijn uitzonderingen. 
 
Ook is er goed nieuws voor de evenementenbranche: voor evenementen met meer dan vijfhonderd bezoekers is het niet meer nodig om te testen voor toegang.
 
Alle informatie is terug te lezen op de site van de Rijksoverheid.  
 
Is dit het laatste coronabericht op deze site? Waarschijnlijk niet. De Rijksoverheid benadrukt dat corona niet weg is. De basismaatregelen blijven dan ook van kracht. En we weten nog niet wat het najaar gaat brengen. 
 
Maar eerst wordt het zomer. 
CONTACT