Nieuws

‘Niet oeverloos vergadertijgeren, maar gewoon dóén!’

Sinds de oprichting van SOBZ zit Anton van Ballegooijen in het bestuur, met als aandachtsgebied Bereikbaarheid. Nu neemt hij afscheid. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen jaren? En wat wenst hij de ondernemers en de bedrijventerreinen toe?

‘Mijn bestuursgeschiedenis gaat verder terug dan naar de start van SOBZ. In 2008 zijn we op De Ooijk, waar ik met mijn bedrijf gevestigd was, begonnen met Parkmanagement. De bedrijventerreinen werden gerevitaliseerd, er kwamen camera’s en bewegwijzeringsborden, dat is een grote stimulans voor de ondernemers geweest. Anders dan bij De Wildeman was bij de start van ons Parkmanagement niet vastgelegd dat alle ondernemers verplicht moesten deelnemen, om zo onze projecten te financieren. Nu met SOBZ worden we gefinancierd vanuit de reclamebelasting die de gemeente ontvangt van de op onze bedrijventerreinen gevestigde ondernemers. Maar ook ondernemers die geen reclamebelasting hoeven te betalen willen we graag betrekken bij wat we doen, want ook voor hen is het belangrijk.

Sommige thema’s van nu zijn niet heel anders dan die van toen. We pakten ze samen op en dat is nog steeds zo. Wat op het ene bedrijventerrein goed werkte, werd ook op het andere toegepast. Nu hebben we overal bewegwijzeringsborden – mijn pakkie-an – en cameratoezicht. En ook hebben we inmiddels overal openbare AED’s. We overleggen efficiënt, dat past bij mij, ik ben van de korte klap.  Niet oeverloos vergadertijgeren, maar gewoon dóén!

Nu wordt het tijd voor nieuwe mensen. En ik kan alleen maar zeggen: besturen verrijkt je kennis en je netwerk. Dat helpt je ook bij je ondernemerschap. En je doet er iets mee voor de gemeenschap, dat vind ik persoonlijk belangrijk. Dus: schroom niet om je aan te melden. Wat ik de ondernemers zelf nog zou willen meegeven? Laat je niet kisten door tegenslagen. Tegenslagen, die heb je allemaal. Grijp die kans, wees creatief, en buig het om naar iets positiefs!’

CONTACT