Nieuws

Eindejaarsgeschenk SOBZ naar Oekraïners in Zaltbommel

Vlak voor de Kerstdagen overhandigde SOBZ-bestuurslid Henk van Beurden het eindejaargeschenk van SOBZ aan Rim Saïdi. Zij is een van de beheerders van het pand aan de Veilingweg in Zaltbommel waar een groep Oekraïense vluchtelingen is gehuisvest.   

Henk van Beurden: ‘Als bestuur van SOBZ vinden wij het belangrijk dat we niet alleen oog hebben voor onze bedrijventerreinen zelf, maar ook voor de mensen die er werken en, zoals in dit geval, gehuisvest zijn. Daarom hebben wij besloten om ons eindejaarsgeschenk aan deze laatste groep te geven. Ze krijgen elk twee vouchers die ze kunnen besteden in een aantal geselecteerde winkels in Zaltbommel waar we goede afspraken mee hebben gemaakt. Drukkerij Kaasjager heeft de vouchers kosteloos voor ons gedrukt. We hopen dat we met deze geste iets kunnen bijdragen aan hun feestdagen en het gemis van thuis een beetje kunnen verzachten.  

Voor de Oekraïners in Zaltbommel kunnen we daarnaast misschien ook iets betekenen als het om werk gaat. Veel van onze ondernemers hebben extra mensen nodig. Wellicht zijn er hier Oekraïners die juist díé kwalificaties hebben waar hier behoefte aan is en kunnen wij daar een bemiddelende rol in spelen. Taal zal daar overigens wel een factor zijn, voor samenwerking is het belangrijk dat mensen met elkaar kunnen communiceren, maar de eerste stap is: kijken of we vraag en aanbod bij elkaar kunnen brengen. Daarvoor is het eerste contact nu gelegd met Rim Saïdi, een van de beheerders van het pand aan de Veilingweg. De eerste twee cv’s hebben we al ontvangen!’

Rim Saïdi: ‘De eindejaargedachte wordt sowieso zeer gewaardeerd door iedereen hier, maar ook wij vinden het waardevol dat we samen kijken naar wat voor mogelijkheden er verder nog zijn. We zitten hier midden tussen allerlei ondernemers, hoe mooi zou het zijn als het binnen alle geldende kaders mogelijk is als we goede matches kunnen maken tussen de vacatures van de ondernemers en de skills van de mensen die hier nu gehuisvest zijn? Op die manier kunnen we ook kijken naar de langere termijn. Ik ben heel blij dat we hier al een start mee hebben kunnen maken en zie uit naar het vervolg.’

V.l.n.r.: Brigitte van Benthem, secretariaat SOBZ, Rim Saïdi, Henk van Beurden
Eindejaarsgeschenk 2023 SOBZ

Het bestuur van SOBZ en Rim Saïdi, een van de beheerders van het pand aan de Veilingweg, zijn met elkaar in gesprek over de mogelijkheden om de daar gehuisveste Oekraïners te matchen met vacatures van onze ondernemers. Afgesproken is dat ze minimaal Engels moeten kunnen spreken, of een andere Europese taal. Op basis daarvan hebben we de eerste twee cv’s ontvangen: 

Kateryna is een studente farmaceutische wetenschappen aan de Medical University van Odessa. Het laatste halfjaar heeft zij hier  ervaring opgedaan bij een technisch bedrijf als Assembly Operator A. 

Melnyk studeerde agrarische techniek aan de National Agrarian University van Vinnytsja. In Oekraïne deed hij werkervaring op als, onder meer, teamleider en voorman. Ook hij werkte hier als Assembly Operator A.  

Wil je hun cv’s ontvangen of meer weten over de mogelijkheden (voorwaarden, et cetera),  neem dan contact op met ons secretariaat.

CONTACT